Alla inlägg under augusti 2009

Av Liliann - 17 augusti 2009 18:55

är en fantastisk start på dagen! Ja det beror på hur långt man har såklart men för mig tar det 30-35 min alldeles lagom, i och för sig uppför större delen men nu när man har lite kondis så går det bra. Dessutom blr man pigg vare sig man vill eller inte! När jag cyklade hem så låg Storsjön spegelblank o  fantastisk vacker fram för sånt cykelväder varje dag!


Kram




Av Liliann - 16 augusti 2009 20:37

Ännu en helg i lättjans tecken....Den började med en jättekul danskväll på Sandviken om än lite vemodig, det var ju sista sommardansen för vår del iaf och det känns alltid lite vemodigt men som sagt kul var det. Lagom med folk och bra musik, fikat fick intas i bilen då det var lite kylslaget, bara 9 grader brrr!


Vaknade tidigt (läs Mozart tycket att det var dax att gå ut..)redan kl 7:30 och det var tredje dagen efter behandlingen så jag hade rejäl värk i höfter och ben tack för att det finns Voltaren såna dagar!  Var en sväng på stan och tänk, Indiska hade fått in en ny tunika som skrek Liliann köp mig! och vad gör man inte en sån gång?  långpromenad i det härliga vädret onda ben till trots men efter det fick jag gå och lägga mig och vila, somnade och sov ett par timmar också det välbehövligt.


Imorse när vi vaknade så vräkte regnet ner, igen, J for till Alsen för att döma och var lagom inspirerad. Själv har jag tvättat och strukit under efermiddagen samt kokat soppa... så där lagom mycket att sysselsätta sig med eller hur? Fick besök av våra kompisar från Nälden och de kom med en jätterolig överraskning de ska bli momma och moffa!! i februari kommer underverket och jag blev nog nästan lika glad som Mia och lite avundsjuk såklart!


En annan väninna fyller 55 idag GRATTIS Gittan!

I morgon är det måndag ny vecka nya möjligheter!!

KRAM

Av Liliann - 13 augusti 2009 19:37

heter Börje! och matte som också fastnat på kort é inte så tokig hon heller...

Han är av rasen Grand Danois och kommer från en kennel i Ånge, hon är en jättehärlig kompis/arbetskamrat, en frisk fläkt på företaget! Passade på att ta korten när hon var in nu i veckan trots att hon har semester. Börje är styvt 4 mån (därikring iaf) och snart större än mina killar här hemma !och en cool kille.


I går var jag och fick ytterligare en ortobionomibehandling, den tredje, helt otroligt men mina problemknän och höfter är snart ett minne blott. Mindre smart var väl att avsluta dagen med en joggingrunda samma dag som man fått behandling men solen tittade fram och jag hade suttit inne hela dagen så jag tog turen runt Lillsjön innan jag åkte hem.....J följde min bror till Funäsdalen och hämtade en bil  (40 mil t/r) , och var inte hemma förrän sent. Har varit lat denna vecka, har bara lagat mat och sedan hängt framför TV´n (vilket jag dessutom normalt inte gillar) jag har inte ens läst någon bok.....Försökt mig på den sista  Håkan Nesserboken men f..n vad den är seg! tar mig helt enkelt inte igenom den just nu dax att förnya biblioteket!


I morgon är det som bekant fredag igen, härligt!  Sista kvällen på Sandviken i sommar, i alla fall för våran del, Martinez skall spela och det kommer att bli skitkul!!  Men arbete först sedan nöjen.. VEM har förrseten bestämt att det skall vara så?? antagligen en vädur då det inte är något som helst genomtänkt....


KRAM



Av Liliann - 11 augusti 2009 17:32

hänger över stan och jag hänger läpp därav....


Har försökt hitta något positivt med allt regnande men går bet idag har det regnat konstant sedan kl 10 och molnen har legat jäms med fönsterkarmen så försök å hitta något positivt i de ni, om ni kan! Cyklade till jobbet igår och det var jätteskönt ,pigg och på alerten hela dagen blev jag men det är en principsak att INTE cykla när det regnar, det är inte klokt vad blöt man kan bli på 30 min cykeltur ska ni veta!inte ett regnställ i världen står emot (inte ens dubbla regnställ....)så idag blev det bil till jobbet.


Dagarna rinner (haha) iväg, redan gjort två arbetsdagar fulltecknade med bokföring av olika slag, allt ska vara klart till torsdag eftermiddag för en sista koll innan avräkningen går. Det är så otroligt härligt med så goa arbetskamrater som jag har när jobbet blir lite enahanda, det pratas och tokas på fikapauser och luncher och det gör det lättare att sätta sig vid skrivbordet igen och forsätta. CAWE var in idag en sväng på sin semester för att skicka skattedeklarationer men hann berätta om de båda konserter hon besökt på semestern U2 och Madonna! så hon var nöjder. Det är roligt att höra vad folk haft för sig på sina semestrar tycker jag.


A & R har oxå börjat jobba idag den ena med lite mer ångest än den andra. A skall för övrigt ut på sin första körlektion idag, hon har anmält sig till en "intensivkurs" så jag håller tummen för att tidsplanen håller! Lycka till!!


Som ni ser så händer inte så mycket och kameran har jag låååångt ner i väskan så jag har inte ens några nya kort att visa men den som väntar...


KRAM

 



Av Liliann - 9 augusti 2009 18:38

kommit och gått....med ett fantastiskt sensommarväder tänk om det kunde få fortsätta så....


Fredagen blev precis så mysig som väntat. K & E kom till oss på eftermiddagen och vi åt pizza, drack kaffe med glass och surrade på ett par timmar innan det bar iväg till Sandviken. Där var varmare än vanligt och när vi for hem strax före ett så var kroppen svettig och mör och humöret på topp vi hade en jättetrevlig kväll!


Sov till fram mot 9 på lördagen och tog då en timmes långpromenad med hundarna innan frukost. Otroligt vad mycket godare frukosten smakar efter att man rört på sig. J hade en dömning mitt på dagen och jag passade på att cykla in till stan, köpte lite nya krukväxter bl.a Vädret var så vackert så vi tog en timslång promenad till på eftermiddagen till hundarnas förtjusning, Mozart är dock lite sur för han får nämligen inte bada så mycket som han vill! och att bada bara upp till magen tycker han inte gills!!

Övervägde att åka till Långsele på Wahlströms men stod över och när vi vaknade i morse kändes det att det var ett bra beslut....Har inte gjort en knop idag men skall snart cykla till stallet och hjälpa R och kvällsfodra det blir dagens största "utmaning" och och morgon är det jobb igen ....


Kram

Av Liliann - 6 augusti 2009 22:51

då är jag bakis dagen efter, till följd av en orolig nattsömn,Men visst är den vacker augustimånen? Vackrast är den uppe i stugan när den hänger lågt och speglar sig i Näldsjön.


Kvällen har jag för övrigt haft förmånen att tillbringa med R, äldsta alltså, vi tog en cykeltur till stallet och hon mockade medans jag tog Jovi så han fick beta lite gröngräs. Det går bättre och bättre att vara helt själv med honom men jag är lite kallsvettig. Bestämde mig för att ta platsen på ridskolan och se om det kan hjälpa upp,lektionerna börjar den 17:e. En kul typ på jobbet tycket det var tur att jag iaf hade kört den månadens avräkning innan jag gav mig in på ridningen, vad kan han ha menat med det tro???


Har lagt med ett par bilder med vy från det sk Örnnästet på Frösön, tog vägen förbi där när jag cyklade hem.

Maken har startat upp höstens fotbollsdömningar, var till Krokom ikväll och belönade sig själv med en "Postiljon" på balkongen när han kom hem är det månne för DEN belöningen han dömer tro?

 I morgon är det fredag, äntligen, tänkte inte jobba riktigt hela dagen ,jag belönar mig med att göra en kortfredag för att jag lyckats ta mig igenom en arbetsvecka! Tro inte att jag inte tycker om mitt jobb för det gör jag verkligen känns bara lite småtungt just nu. Blir säkert bättre nästa vecka när flera är tillbaka....


Fredag = Danskväll på Sandviken.Widebergs kommer att stå för musiken det kommer att bli en höjdarkväll!

Kram och tack för idag!

Av Liliann - 5 augusti 2009 18:26

I en stor skål hade jag på skrivbordet när jag kom till jobbet i morse! Det var den snälle C som plockat...Vardagslyx när det är som bäst.Skall festa på dessa och jordgubbar ikväll och kanske lite vaniljvisp månne?

Nu ser det ut som det kommer lite sol iaf, när vi var ute med hundarna i eftermiddags var det rktigt skönt men det känns som om det skulle vara slutet av september....och det är ju mindre kul fast å andra sidan har ställt mig själv frågan i flera år nu -Var tog den här sommaren vägen? så jag blir inte förvånad.

Det har gått ett par dagar sedan sist och i och med det att par arbetsdagar, otroligt vad fort man kommer in i lunken fast man tror att slutet är nära första dagarna! Pappershögen minskar lite var dag men gruvar lite inför nästa vecka då alla fakturor dundrar in, det tillsammans med all annan bokföring som måste vara klar innan fredag. Samma fråga ställs var gång - Har jag fått med/gjort ALLT? mycket penagar i omlopp så det får gärna bli rätt.


Skjutsade yngsta till stugan igår tillsammans med pojkvännen de skall mysa ett par dagar där, det skulle visst grillas ikväll. Mygg var det så in i h..e tror jag fick ett tjugotal bett bara  medans vi hämtade vatten vid kallkällan,Tvi vale!Tur att de inte är framme i lika stor utsträckning på dagtid...


Har förresten funderat på att ta upp ridningen igen ,det är rätt många år sedan jag höll på, de ringde idag och erbjöd plats i en grupp på torsdagar, skall fundera till i morgon men det lutar åt det hållet. Rygg och nacke håller sig riktigt "hälsosamma" av den träningen. Det kostar en del men som sagt det kan vara värt det.


Det trevliga med hösten/sensommaren annars är just att aktivteterna börjar, Yoga, dansen på Wendla´s och annat som stått stilla under skollovet så det ser jag fram emot! Har krokarna ute kring en kurs i medial utveckling oxå framöver få se hur det går.


Tänkte ställa mig nu och göra en "Gino"  (mums)min brordotter skall visst komma på besök. Sista delen av Miss Marple börjar sedan kl 8 och den vill jag inte missa!

KRAM


Av Liliann - 3 augusti 2009 21:19

var det överallt när jag kom till jobbet idag, iaf kändes det så...och trots att jag försökte mest hela dagen att få undan dem så var det lika mycket kvar när jag gick hem....Kul var det dock att träffa de som kommmit tillbaka från semestern, en del mer nöjda än andra. Det tar ett par veckor till innan alla är tillbaka och det är som "vanligt" igen.

Yngsta blev utskriven från sjukhuset idag, trots att man inte riktigt listat ut orsaken till smärtorna hoppas hon slipper flera anfall innan hon utreds.....Hon tyckte iallafall att det var skönt att få komma hem och det kan jag mycket väl förstå!

Hur som helst så har jag börjat förstå det här med bloggtorka, det finns egentligen en hel del jag skulle kunna skriva om t.ex mitt intresse för alternativa behandlingsmetoder typ healing och ortobionomi, har prövat båda samt själv gått en Reiki healingkurs.

Eller om mitt stora intresse för det mediala, jag har varit på seanser både privatsittningar och storseanser osv men vet inte hur jag skall börja... 

One step at a time....

Kram

Ovido - Quiz & Flashcards